LÜBNAN CEPHESİNDE SON DURUM

Hizbullah, İsrail işgal ordusuna karşı dron harbini başarıyla sürdürüyor.

Son 24 saatte en az iki işgal askerinin daha (ikisi de 401. Tugay’da görevli) FPV dron operasyonlarıyla öldürülmesiyle işgalin başlangıcından bu yana ölen İsrail askerlerinin (sansür idaresi tarafından resmen açıklanan) sayısı en az 26’ya yükseldi.

İsrail’in toplamda 40 adet olan Demir Kubbe HSS bataryalarından en az 9’u, yine dron operasyonlarıyla görüntüleri yayınlanan şekilde fırlatıcı, radar veya komuta merkezi gibi bileşenlerinden biri üzerinden vuruldu.

Öte yandan İsrail işgal devleti ise safi terör ve katliamla Lübnan’da ilerletemediği saldırganlığını sürdürüyor.

İsrail’in hedef ayırmayan ve hatta son günlerde özel olarak korku ve panik yayma amaacıyla sivilleri, idari görevlileri ve acil yardım birimlerine yönelen hava saldırılarında ölen Lübnanlıların sayısı 3,100’ü geçti.

Son 72 saatte 9 Lübnanlı acil yardım ve sağlık görevlisi, önceden gerçekleşmiş bir saldırıya müdahale ve yaralı kurtarma faaliyetleri sırasında İsrail tarafından kasıtlı ikinci saldırılar yapılarak katledildi. Söz konusu saldırılarda Deir Kanun’daki çifte vuruş katliamının görüntülerini ek olarak paylaşıyorum.

Son olarak, yeni bir sesleniş klibi yayınlayan Hizbullah Genel Sekreteri Kasım ise, İsrail işgal devletinin terör ve dayatmalarına işbirliğinde bulunan Salam hükümetine “eğer Lübnan’ın egemenliğini savunamayacajlaesa devrilmeleri gerek” ifadeleriyle net bir ultimatom verdi.

Kaynak: Telegram / Devin Asya Açıkelli

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin