SARI YELEKLİLER KÖTÜ HAVA KOŞULLARINA RAĞMEN DEVAM ETTİ

SARI YELEKLİLER KÖTÜ HAVA KOŞULLARINA RAĞMEN DEVAM ETTİ

Fransa’nın genelinde 30.000 kadar Sarı Yelekli aşırı kötü hava koşullarına rağmen sokakları terk etmeyerek, 9 Mart 2019 Cumartesi günü protestolarını 17. kez tekrarladı.

Bu hafta sonu Almanya’da da yaşanan fırtına dolayısıyla Avrupa’nın birçok yerinde hayat neredeyse durdu diyebiliriz.

Fakat Sarı Yelekliler meydanlardan vazgeçmeyeceklerini, hangi koşullarda olursa olsun hareketin sürekliliğini devam ettirmek istediklerini, sosyal medyada “Herşey her ân olabilir!” sloganıyla haykırdılar.

Avrupa Basını, kötü hava şartlarını hesaba katmadan, “Sarı Yelekliler’in sayısından muazzam bir düşüş” eylemi mühimsetmemeye çalışsa da, kendi halklarını kandırmaya ve yanlış bilgilendirmeye çalışan Küresel Çete’nin Siyonist medyası iyice göze batmaya başlıyor diyebiliriz.

Sarı Yelekliler ile güvenlik güçleri arasında yine sert çatışmaların yaşanıp, onlarca tutuklama ve yaralanmanın gerçekleştiği protesto gösterileri yanında ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü vesilesiyle, sadece sarı yelek giyinmiş kadınların gerçekleştirdiği bir protesto gösterisi de düzenlendi.

Başkent Paris’te yaşanan çatışmalar esnasında, polisin, sadece gösterilere katılmak üzere orada bulunan bir Sarı Yelekli’yi yakaladıktan sonra feci bir şekilde nasıl dövdüklerini ve diğer çatışma görüntülerini aşağıda paylaştığımız iki videoda izleyebilirsiniz.

Fransız İçişleri Bakanlığı, bugüne kadar yaşanan olaylardaki yaralı sayısının 2.200’e yükseldiğini açıkladı.

Sarı Yelekliler bu hafta sonu Cumartesi de gösterilerine devam edeceklerini sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Nihan ÖZTÜRK – 11.03.2019



Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et