AMERİKA’NIN OYUNU, İŞBİRLİKÇİLERİN KOYUNU

Rudaw sitesinin haberi şöyle:

ABD’nin Erbil Başkonsolosluğunun sosyal medya platformu X hesabından yapılan açıklamada, Mark Straw’ın, Peşmerge Güçlerinin İkinci Tümeni ile bir araya gelerek Peşmerge Güçlerinin ABD-Kürdistan Mutabakat Zaptı uyarınca aktif hale getirilmesi ve tam hazır olma durumunu görüştüğü belirtildi.

Açıklamaya göre ABD, Irak ve Kürdistan Bölgesi ile uzun vadeli bir ortaklığa kararlıdır.

Peşmerge Bakanlığından yapılan açıklamada ise ABD Başkonsolosu Straw’ın tatbikatların nasıl yürütüldüğünü öğrenmek amacıyla söz konusu ziyareti gerçekleştirdiği ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasına göre Mark Straw, Peşmerge Güçlerinin artık Peşmerge Bakanlığı ile ABD Savunma Bakanlığı arasındaki mutabakat gündemi doğrultusunda hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Peşmerge Güçlerinin daha önemli bir rol oynamasını sağlayacak.

Mark Straw, Peşmerge’nin artık Peşmerge Bakanlığı ile ABD Savunma Bakanlığı arasındaki mutabakat gündemine uygun hareket etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu adım, Peşmerge Güçlerinin daha önemli bir rol oynamasına yardımcı olacak.

Ne güzel değil mi? Emperyalizm bölgemizde cirit atıyor, Peşmergenin mutabakata uygun davranmasından da gyet memnunlarmış ve hatta daha önemli rol oynamasına yardımcı olacaklarmış?

Kimden boşalacak alanda oynanacak bu rol malûm değil mi? Elbette Türkiye…

Amerikan kara gücü etnik Kürtçü teröristlerin peş peşe gelen saldırıları ile 21 mehmetçiğimizin şehit olmasının ardından ABD’nin verdiği mesajı alan AKP rejiminin istihbarat başkanı soluğu Erbil’de almayı adet edinmişti. Bu arada iç kamuoyunun tepkisini azaltmak için de PKK-PYD’ye ait bazı hedefler vuruldu. Diğer yandan sosyal medyada, hani “Amerika’nın attığı her adımdan haberdarız” havası vermek için, PYD’nin Suriye’den çaldığı petrollerin yüklü olduğu tanker konvoylarının İHA’dan çekilmiş görüntüleri yayıldı. Hem İHA reklamı hem de Amerika’ya bile hakimiz havası… Suriye’deki petrol kuyularından çıkarıla ham petrol yüklü bu tanker konvoyu Amerikan askerlerinin refakatinde Irak’ın Kuzeyi’ne taşınmaktaymış… Irak’ın Kuzeyi’ne, yani işbirlikçi Kürt bölgesine gelen bunca tanker dolusu ham petrolü Kürtler ne edecek, içecekler mi? Zaten kendi bölgelerinde yeterince petrol çıkmıyor mu? PYD’nin çaldığı, Amerika’nın da koruması ile Kürt bölgesine gelen petrol bundan sonra nereye gidiyor? Yani, terörün finansmanı için kullanılan bıu petrol, buradan başka yere gitmiyorsa Irak’a niye gelsin? Irak’a gelen petrol nereye gidebilir? İran’a mı? Kuveyt’e mi? Körfez üzerinden mi satılacak yoksa Türkiye’ye mi sokuluyor? İHA’lar tankerlerin Irak’ta nereye gittiğini çekmemişler nedense. Evet, PYD petrol ile terörü finanse diyor diye bazı petrol kuyularını bombaladık ta PYD’nin çaldığı bu petrol biz bombalamadığımız zaman nereye gidiyor, kime satılıyor ve bu kirli ticarete kimler aracılık ederek terörün finansmanına katkı sağlıyor?

Mehmetçiğin katledilmesinin finansmanında kullanılan bu petrol işinde AKP kodamanlarının, beşli çetelerin parmağı var mı? Yoksa Irak’ın Kuzeyindeki Kürt bölgesine gelen bu petrol burada uzaya mı ışınlanıyor? Şu İHA’lar bunu da çekse ya…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et