İŞBİRLİKÇİLER AMERİKA HUZURUNA ÇIKIYOR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın katılımıyla Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma Diyaloğu’nun bakanlar düzeyindeki üçüncü toplantısı 7-8 Mart 2024’te Washington’da yapılacak.

Yani Amerika, önümüzdeki dönemde AKP’ye neler yapması gerektiğini söyleyecek. AKP’nin bunların ne kadarını yapıp yapamayacağını, geçmişte yapılması kararlaştırılanların da ne kadarının yapıp yapamadığını konuşacaklar…

İmânsız İslâmcılık rejimi, iktidarını devam ettirebilmek için işbirlikçiliği derinleştirdikçe derinleştiriyor. Millete değil de düşmana dayanmakla… İnanca değil de inandığın baş düşmanı ile işbirlikçilik yoluyla…

Toplantıya dair görüşlerini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden edinilen bilgiye göre; önceki toplantılarda tesis edilen çalışma grupları, ekonomik ilişkiler, Ukrayna, Güney Kafkasya ve Orta Doğu’daki son gelişmeler ele alınacak. Yetkili, “Toplantıda pozitif gündemimiz olacak. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz ve buna daha fazla katkı sunmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Pozitif gündem… Amerika, yani şeytanla ozitif gündem…

ABD’nin 2003 yılından bu yana Türkiye’de en büyük ikinci yatırımcı pozisyonunda olduğunu beliren ABD’li diplomat, “Bu mekanizmanın ticaret alanındaki engellerin kaldırılması ve daha fazla ilave yatırımın gelmesine vesile olmasını diliyorum. Hem ABD hem Türkiye’deki işletmelerin bu diyaloğa katılması son derece önemli” dedi.

Millet burada boykot desin, bunlar düşmanla işbirliğini geliştirmeye çalışsınlar…

ABD’den Türkiye’ye LNG sıvı doğal gaz ihracatının arttırılması, Türkiye’de nükleer teknolojinin geliştirilmesi ve nükleer alanında işbirliğinin görüşüleceği toplantıda yatırım ve finansman konularında yeni işbirliği anlaşmalarının yapılacağı da kaydedildi.

Rusya ile değil de ABD ile…

“SURİYE’NİN GÜVENLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Toplantıda ABD’nin Suriye politikasının da gündeme geleceğini ifade eden yetkili, “PKK’yı da biz kesinlikle terör örgütü olarak görüyoruz. Terörle mücadele konusunu önemsiyoruz. Suriye’deki ikili meseleleri de ele alacağız” diye konuştu. Yetkili, ABD’nin Suriye politikası hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

“ABD’nin Suriye politikasında bir değişiklik yok. IŞİD ile mücadele stratejimizde de bir değişiklik söz konusu değil. Biz pozisyonlarımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Ele alınması gereken önemli bir konu. Bu konuda diyalog ve çalışmaların devam etmesi, birbirimizi daha iyi anlamamız ve yapıcı olmamız gerekiyor. Güvenlik konusunu, Suriye’nin güvenliği konusunu son derece önemsiyoruz. Türkiye’nin bakış açısının da PKK öncelikli olmasını anlıyoruz. IŞİD’in de son derece önemli bir mesele olduğunu görmekteyiz. Türk halkının birçok terör saldırısına maruz kaldığını biliyoruz. Bu konu önemli bir konu.”

PYD önemli değil…

“SAVUNMA İLİŞKİLERİNDEKİ DÖNÜŞÜM STRATEJİK FIRSATLAR SAĞLADI”

Türkiye’nin 40 adet F-16 Blok-70 tedariki ile 79 adet F-16 uçağının Viper modernizasyon talebine ve F-35 konusunda ABD’nin tutumunda bir değişiklik olup olmadığı hususunda ise ABD’li diplomat, şöyle konuştu:

“F-16 son derece önemli ve büyük bir ekonomik fırsat sağlıyor. Savunma işbirliği, NATO’nun güçlenmesi, müşterek hareket edebilmemiz ve kolektif ortak güvenliğimiz açısından çok önemli. Türkiye-Amerika savunma ilişkilerindeki dönüşüm bize hem stratejik fırsatlar hem de stratejik güçlüklerin de üstesinden gelen bir yaklaşım sağladı.”

F16 falan… Mesele NATO’nun güçlenmesiymiş…

(Not: Anka – Melis Yıldırım haberinden faydalanaılmıştır.)

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et