RUS MİLLİYETÇİLERİ VE RUS OLMAYANLAR HAKKINDA

Takdim: Rusya’da siyasî bütünlüğün sağlanması ve milliyetçilik etrafında tartışmalar devam ediyor. Bu konu hakkında sayın Dugin’in yazısını dikkatlerinize sunuyoruz.

RUS MİLLİYETÇİLERİ VE RUS OLMAYANLAR HAKKINDA

Aleksander DUGİN


Düşman, kanlı eylemini organize ederken tam olarak etnik bölgelere saldırmak istemiştir. Yaşananlardan sonra herkesi barışa çağırmak kısır kalacaktır. Belirli vurgular kullanılmalıdır.

1 numaralı gerçek: Ruslar İmparatorluğun, gücün çekirdeğidir. Bunu zayıflatmak Rus düşmanlığının bir tezahürüdür. Rus halkına yönelik her türlü aşağılama ve onları devletten koparmaya yönelik her türlü girişim cezalandırılmalıdır. Rusya bir Rus Devleti’dir.

Gerçek No. 2: Eğer kişi etnik olarak Rus değilse ama Rusya’da yaşıyorsa, geleneksel değerlerini paylaşıyorsa, Tanrı’yı taşıyan büyük Rus halkına saygı duyuyor ve seviyorsa, kültürünü ve dilini onurlandırıyorsa ve savaşta Rusya’nın bağımsızlığı için savaşmaya hazırsa, o zaman tamamen bizim olacaktır. O aynı zamanda İmparatorluğun çekirdeğidir. Aslında o, yüksek manevî anlamda Rus’tur. Bizim tarihimiz onun tarihidir. Bizim kahramanlarımız onun kahramanlarıdır. Bu herkes için geçerlidir, hem vatandaşlar hem de vatandaş olmayanlar, hem uzun süredir burada olan Rus olmayanlar, hem de buraya yeni gelenler…

Gerçek No. 3: Etnik olarak Rus olmayan bir kişi büyük Rus ulusuna ait olmak istemiyorsa, bunu en yakın polis karakoluna bildirme hakkına sahiptir. Böyle bir karakter özel kontrol altında olmalıdır. İkinci soru ise toplumun ve ekonominin buna ihtiyacı olup olmadığıdır. Önemli olan, onun bize karşı konumunu belirlemesi ve bizim de ona karşı konumumuzu belirlememizdir.

Gerçek No. 4: Eğer etnik Ruslar imparatorluğa, iktidara, devletimize karşı çıkıyor ve onu yıkmak istiyorlarsa -doğrudan ya da dolaylı olarak- vatan haini ve Rus halkının düşmanıdırlar. Liberal, komünist ya da milliyetçi olmaları fark etmez. Ruslukları sadece durumlarını daha da kötüleştirir. İşte böyle bir etiketi taşıması gereken düşman budur. Bu tür ‘Ruslar’, güçlere sadık ve bağlı olan Rus olmayanlardan daha iyi değil, çok daha kötüdürler.

5 numaralı gerçek: Batı’ya ve Ukrayna’daki Nazi kukla rejimine karşı savaş sırasında, özellikle Rusya topraklarında, düşmana -Batı’ya veya Kiev rejimine- sempatisini söz ve eylemle ifade eden liberal ve Nazistler veya Rusya Federasyonu’nda yasaklanan IŞİD ve genel olarak Selefîlik gibi Rusofobik nitelikteki radikal aşırılıkçı ideolojiyi benimseyen biri varsa, o zaman savaş koşullarında bu tür insanlar işledikleri suçun ağırlığına göre derhal cezalandırılmalıdır (ölüm cezasını geri getirene kadar bileğe vurulan bir kelepçeden ömür boyu hapse kadar).

6. Gerçek: Göç konusuna dikkatli ve kapsamlı bir şekilde yaklaşılmalıdır; burada özel çıkarlar için lobicilik, yolsuzluk ya da işleri şansa bırakmak kabul edilemez. Şu anda yaşananlar korkunçtur. Başkanlık bu konuyu tüm derinliğiyle ele alacak şekilde zamanını ayrılmalıdır. Ondan sonra her şey saat gibi işleyecektir. Ancak yoğunlaşmaya ihtiyaç var. Bu konuda hazırlanacak rapor, ülkenin ve ulusun kaderi hakkında en çok endişe duyan ve sektörel çıkarları olmayan kişi tarafından yazılmalıdır. Bu alandaki değişim çok gecikmiştir ve kritik hale gelmiştir.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et