SAVAŞ BATI’YI BATIRIYOR

The Sunday Times’ın haberi:

“Ukrayna silah fiyatları artıyor Putin’i yenmek için 800 milyar pounda ihtiyacımız var.”

“Rusya savaşı başlattığından beri silah fiyatları 5 kat arttı ve bazı durumlarda Zelensky’nin müttefikleri suçlu.”

Habere göre bazı silah fiyatları ise 6 kata kadar arttı. Özellikle 122 mm ÇNRA roket fiyatlarında büyük bir artış var.
Ukrayna’nın müttefikleri büyük bir fırsat bulduklarını biliyor ve fiyatları arttırdıkça arttırıyorlar.

Ukrayna Savunma Alımları Ajansı eski Şefi Vladimir Pikuzo:

“Cephede durumu değiştirmek için en az 200 milyar dolara ihtiyacımız var. Dünyadaki Sovyet silahlarını aramaya devam ediyoruz.”

“Ülke isimlerini vermeyeceğim fakat bu ülkelerin çoğunda yozlaşma müttefikimiz. Bu ülkelerde bazen yasalar tarafından yasaklanan şeyler yapıyoruz.”

Habere göre ülkeler Ukrayna’ya satış ile büyük gelirler elde ediyor ve doymak bilmeyen Ukrayna pazarı da sürekli olarak fiyat artışı tetiklenmesine yol açıyor.
Ukrayna’nın kazanabilmesi içinse en az 800 milyar pound neredeyse 1 trilyon dolar gerektiği belirtiliyor ki NATO son 10 yılda birkaç trilyon dolar harcayıp ancak Rusya’yı bir süre yavaşlatan buna rağmen kitlesel olarak yok olan bir Ukrayna personel ve ekipman stoku ile NATO sevkiyat krizi ortaya çıkartabildi.

Ukrayna hem NATO stoklarını tüketirken hem de çok fazla şey alıp çok az veren batılı askeri sanayi kompleksinin nesiller boyu güç ve zenginlik döngüsünü de besliyor lakin savaş kesin yenilgi aşamasına geçtiğinde bunun hegemonyayı kurtarmayacağının anlaşılması için çok geç olacak.
Diğer yandan yasaları ihlal ile satış meselesi deyince aklıma böyle konularda tarafsız gibi duran fakat savunma sanayisi giderek savaş lordu yapısına dönüşen Türkiye’yi de kast ettiğini düşünüyorum.
İsrail ve Ukrayna’ya silah tedariki için belirli hava üsleri ve liman bölgeleri yakınına tehlikeli şekilde açılan derme çatma ancak yüksek gelir getiren askeri fabrikalar ile yarı yasal askeri ikmal nakli gerçekleşiyor.

Tabloya bakınca da şunu düşünüyorum 40 lık Grad salvosu yollayıp 1 kişiyi bile yaralamama şansın çok yüksek ve bunun bedeli 240 bin dolar ediyor.
5 7 bin dolara tank ve topçu mühimmatı satılırken 82 mm basit bir havan mermisi 500 dolara dayanmışken Ukrayna’ya 7.62 mm merminin tanesi bile 10 dolara gidiyorsa şaşırmam.
Hal böyleyken topçu ve ÇNRA mühimmat krizi değil yakında tüfek mermisi krizi bile başlar.
Rusya ve müttefiklerinin 3 5 dolara ürettiği mühimmatı binlerce dolara üretirsen yüksek yoğunluklu yıpratma savaşında kendini açıkta bulursun bir süre için günü kurtarsan da işin gideceği yer ya savaşı kurtarmak için köle iş gücüne geçiş ya da nükleer savaşla tehditle zafer ilan etmeye çalışmak olacaktır.

Telegram – Enformasyon

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin