HİZBULLAH VURDU, YAHUDİ İŞGÂLCİLER KAÇTI

Kiryat Şimona hayalet şehre döndü

Jerusalem Post, İsrail rejiminin 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde 43 “yerleşimi” boşalttığını bildirdi.

Jerusalem Post’un haberine göre, işgal altındaki Kuzey Filistin’de bulunan Kiryat Şimona yerleşimi, 7 Ekim 2023’ten bu yana terk edilen en büyük “yerleşim yeri” oldu.

Söz konusu yerleşim, Hizbullah’ın Gazze’yi desteklemek ve İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırganlığına karşılık olarak kuzey yerleşimlerini hedef alan sürekli askeri operasyonları sırasında İsrail gazetesi tarafından “hayalet şehir” olarak tanımlandı.

Jerusalem Post’a göre, acil servis çalışanlarının tamamı yerleşim yerini tahliye ederken, trafik son derece azaldığından belediye trafik sinyallerini çalıştırmamaya başladı. Sadece bir süpermarketin açık kaldığı, ancak onun da öğlen saatlerinde kapılarını kapattığı bildirildi. Kurtların ve vahşi hayvanların geceleri yerleşim yerinin yollarında dolaştığı kaydedildi.

Gazete, Kiryat Şimona’dan kaçan “yerleşimcilerin” çoğunun geri dönmemeye karar verdiğini vurgulayarak, Lübnan’la yaşanan gerginlikle ilgili belirsizlik durumu devam ettikçe, kalıcı olarak yer değiştirme olasılıklarının da artacağını vurguladı.

Lübnan’dan her gün roket fırlatılması nedeniyle İsrail rejiminin batıda, Akdeniz’e beş kilometre mesafede bulunan 43 yerleşim birimini boşaltarak yerleşimcileri doğudaki Golan Tepeleri’ne yerleştirdiği ve bunun da “İsrail içinde tüm kuzey sınırı boyunca bir güvenlik bölgesi kurulmasına” yol açtığı iddia edildi.

Altmış binden fazla yerleşimcinin kuzeyi terk ettiği ve şu anda otellerde, kiralık evlerde ya da akraba veya arkadaşlarının yanında kaldıkları bildirildi.

Ayrıca, İsrailli yetkililerin kuzeydeki belediye başkanları ile görüşerek 1 Eylül olarak belirlenen akademik eğitim yılının başlangıcını, sürekli siyasi gerginlikler ve şiddetli tırmanma endişeleri nedeniyle ertelediği açıklandı.

Metula yerleşim birimi başkanı David Azoulay, “her iki günde bir evlerden birine bir top mermisi düştüğünü ve tanksavar füzelerinin, özellikle de Cornet füzelerinin özellikle ölümcül olduğunu” belirterek, 600 yerleşim biriminden 100 otuzunun hasar gördüğünü ve bazılarının tamamen yıkıldığını söyledi.

Hizbullah işgal altındaki toprakların derinliklerini vurmaya devam ediyor

Lübnan’daki İslami Direniş-Hizbullah dün yaptığı açıklamada, daha önce Lübnan’ın güneyindeki bir kasabada bir savaşçısının öldürülmesine karşılık olarak işgal altındaki Filistin’in güneyinde iki İsrail askeri birliğinin karargahını vurduğunu bildirmişti.

Hizbullah yaptığı açıklamada, Direniş savaşçılarının dikkat dağıtıcı ve intihar amaçlı insansız hava araçlarını kullanarak birleşik bir hava saldırısı başlattığını ve işgal altındaki Akka kentinin kuzeyindeki Şeraga kışlasında Golani Tugayı ve Egoz Birimi 621’in karargahlarına saldırarak hedeflerini tam isabetle vurduğunu söyledi.

Reuters bunun 7 Ekim’de Gazze savaşının başlamasından bu yana Hizbullah’ın işgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı “en derin saldırı” olduğunu vurguladı.

Lübnanlı Direniş grubu, operasyonun Adlun kasabasını hedef alan İsrail saldırısına ve savaşçılarından birinin öldürülmesine yanıt olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

Kaynak: YDH

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et