DİRENİŞ CEPHESİNDE DÜN (12 ŞUBAT)

Kudüs Tugayları, Han Yunus merkezindeki ileri eksende İsrail ordusuna ait komuta ve kontrol mevzilerini ağır havan toplarıyla bombaladı.

Han Yunus’un güneydoğusundaki Ma’an bölgesinde bir İsrail askeri gücene yönelik bir pusu kurdu. İsrail gücünün pusu alanına varmasının ardından makineli tüfekler, anti-personel mermileri, tahkimatlar ve patlayıcı cihazlarla onlara saldırarak İsrail askerlerini ölü ve yaralı bıraktılar.

Mücahid Tugayları, İsrail özel kuvvetlerinin 48 saat önce güneybatı Gazze ekseninde barikat kurduğu bir eve bubi tuzağı kurduktan sonra bir İsrail askerin öldürüldüğünü veya yaralandığını bildirdi.

Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusundaki Abasan el-Kebira bölgesinde bir grup işgal askeriyle sıfır noktasından çatışarak 10 işgal askerini etkisiz hale getirdi.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi ile Filistin Mücahit Hareketi, İsrail mevzilerine ve yerleşimlerine ortak roket saldırıları düzenledi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Radar sahasındaki casus ekipmanlarını güdümlü bir füzeyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Pranit kışlasını Felak-1 füzesi ile hedef aldı ve tam isabetle vurdu. ‏‏

Zarit kışlasını Felak-1 füzeleriyle hedef aldı ve tam isabet elde etti.

Yar’un yerleşim yerinde bulunan bir binada bulunan düşman askerlerini uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

Birkat Rişa mevkii yakınındaki İsrail askerlerini Burkan füzeleriyle hedef aldı ve tam isabetle vurdu.

İşgal altındaki Lübnan’ın Şeba Çiftlikleri’ndeki Zibdin bölgesini füzelerle hedefledi ve tam isabetle vurdu.

Lübnan’ın güneyinde, işgal altındaki Kafr Şuba tepelerindeki İsrail’in Ramsa bölgesine iki füze ateşlendi.

Kaynak: YDH

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et