KUVEYT’Lİ BAĞIMSIZLIK SAVAŞÇISI İŞBİRLİKÇİ REJİM TARAFINDAN TUTUKLANDI

Kuveyt’te, işgâlci ‘ABD askerlerine yönelik saldırı planlayan’ bir kişi, işbirlikçi rejim güçleri tarafından gözaltına alındı

Kuveyt Savcılığı tarafından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre bir Kuveyt vatandaşı, ülkedeki işgâlci Amerikan askerlerine karşı “terör eylemleri” (!) planladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. (İşbirlikçiler, efendilerini hedef alan kurtuluş mücadelesini yer ve zamana göre terör ve eşkiyalık olarak adlandırırlar.)

Açıklamada, kimliği açıklanmayan kişinin “yasaklı bir örgüte katılmak ve ülke içinde terör eylemleri planlamak” suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Şahsın ayrıca sosyal medyada örgütün faaliyetlerine ve haberlerine ilişkin sesli ve görüntülü içerikler yayınladığı bildirildi. Örgütün adı açıklanmadı.

Yetkililer açıklamada ayrıca şahsın “Amerikan silahlı kuvvetlerine ait kampları havaya uçurmak amacıyla” patlayıcı madde yapmayı ve başkalarını teşvik etmeye yönelik eğitimler aldığını ileri sürdü.

Sanığın “suçlamaları itiraf ettiği” ve “diğer sanıkların da tutuklanmasına vesile olduğu” bildirildi.

Kuveyt çok sayıda ABD askerî işgâl üssüne ev sahipliği yapmakta.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et