UKRAYNA’DA KATLEDİLEN KARDEŞLERİNİN CESEDİNİ ALMAK İÇİN GÜNLERDİR BEKLİYORLAR

UKRAYNA’DA KATLEDİLEN KARDEŞLERİNİN CESEDİNİ ALMAK İÇİN GÜNLERDİR BEKLİYORLAR

UKRAYNA’DA KATLEDİLEN KARDEŞLERİNİN CESEDİNİ
ALMAK İÇİN GÜNLERDİR BEKLİYORLAR

Adımlar ÖZEL HABER

Ukrayna’da cinayete kurban giden iş adamı Rıza Yüce’nin ailesi, bürokratik işlemleri tamamlayıp cenazeyi Türkiye’ye getirebilmek için günlerdir mücadele ediyor.

Mersin’de ilaç sektöründe çalışan iş adamı Rıza Yüce, önceden ilaç gönderdiği Ukrayna’daki kişiden 35 bin dolar alacağını almak üzere geçen 23 Temmuz günü Ukrayna’nın Kiev kentine gitti. Yüce kendisini havalimanında karşılayan ve 3- 4 aydır birlikte çalıştığı Saakiyan Eric Spartakoviç ile birlikte kalacağı eve gittikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Bir gönüldaşımızın teyzesinin oğlu olan Rıza Yüce’yi aramak üzere kardeşleri Ukrayna’ya gittiyse de ne kardeşine ne de Spartakoviç’e ulaşamadılar. Bu arada Yüce’nin kaybolduktan sonra bankamatik kartından ki kere para çekildiği ortaya çıktı. Ukrayna polisi 16 Ağustos’ta Yüce’nin Ukrayna’da bulunan kardeşlerini çağırarak bulunan bir cesedi teşhis etmelerini istedi. Kardeşleri Rıza Yüce’nin cesedini teşhis etti. Bundan sonra cesedin Ukrayna’dan Türkiye’ye getirilmesi için gerekli işlemler yapılmıştı ki, Ukrayna savcısı son anda kendisine gelen bir telefonla izin kâğıdını imzalamaktan vazgeçti ve Ukrayna makamları işi yokuşa sürmeye başladılar.

GÜNLERDİR BEKLİYORLAR

Rıza Yüce’nin diğer kardeşi Eyüp Yüce ise, teşhis etmelerine rağmen Ukrayna yetkililerinin cenazeyi ‘kriminal inceleme’ gerekçesiyle kendilerine vermediğini ve günlerdir cenazelerini alamadıklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Biz öncelikle Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı ve Kiev Konsolosluğu’nun bu işin üzerine gitmesini istiyoruz. Biz aile olarak perişan olduk. 77 yaşındaki annemize ağabeyimizin öldürülüp nehre atıldığını söyleyemedik ve İstanbul’da bir kazada öldüğünü söyledik. Her gün annem ‘Cenaze nerede, oğlumun cenazesini neden getirip gömmüyorsunuz’ diye bize hesap soruyor. Ailesi perişan durumda, biz bir an evvel cenazemizin bize verilmesini istiyoruz.”

Maktulün yakınları cenazelerini bir ân önce alıp yurda dönebilmek için yetkililerin devreye girerek gerekenleri yapmasını bekliyorlar.

Biz de merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabır niyaz ediyoruz.

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et