NATO’YU RUSYA’YA SALDIRMAYA DAVET EDEN ZELENSKİ DÜNYA SAVAŞI ÇIKSIN İSTİYOR

NATO’ya girme isteği Amerika tarafından reddedilen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, bu defa da NATO’nun Rusya’ya saldırmasını talep etti.

Avustralya merkezli bir enstitünün düzenlediği programda yaptığı konuşmada, “NATO ne yapmalı? Rusya’nın nükleer silâh kullanma ihtimalini ortadan kaldırmalı. Böylece önleyici saldırıların ardından başlarına ne gelebileceğini bilsinler” ifadelerini kullanarak, NATO’dan, Rusya’ya karşı önleyici saldırılar yapmasını istemişti.

Bu talepler NATO’cu Zelenski’nin sıkıştığını göstermesi açısından mühim olmakla birlikte, Yahudi mizaçları gereği yumurtalarını pişirmek için dünyayı ateşe vermekten çekinmeyeceklerini bir kez daha göstermesi bakımından ayrıca öneme sahip.

Diğer yandan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bu sözleri dünya savaşı başlatma çağrısı olarak nitelendirerek, dünya liderlerini tepki vermeye davet etti. Peskov, “Zelenski’nin bu açıklamalarına tüm dünya liderlerinin dikkat etmesi gerekir. Zelenski’nin bu açıklamalarına özellikle ABD, AB ve İngiltere dikkat etmelidir. Bu tür açıklamalar öngörülemeyen korkunç sonuçlara yol açacak başka bir dünya savaşı başlatma çağrısından başka bir şey değildir” dedi.

Peskov, aslında Washington ve Londra’nın Kiev’i yönettiğini ve bu yüzden Zelenski’nin sözlerinin sorumluluğunu da taşıdıklarını kaydetti.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et