İŞBİRLİKÇİLERİN ANLAŞTIĞI TERÖRİST İSRAİL’LE MÜCAHİDLER SAVAŞMAYA DEVAM EDİYOR
İşbirlikçiler İsrail’le anlaşırken, mücahidler savaşmaya devam ediyor.
İşbirlikçiler aslında hiçbir zaman İsrail’e gerçekten karşı olmamışlar, İsrail’e karşı sahici ve gerçek bir düşmanlık ve mücadele ortaya koyamamışlardı. İsrail’e karşıymış gibi yaptıkları kimi hamleler de konjonktür icabı, kamuoyundan destek alıp iktidarda kalabilmek adınaydı. Bir takım şahsî kandırılmışlık ve arkadan vurulma hissiyatı da bunda tesir etti.
Evet, işbirlikçiler zamanla gerçek yüzlerini gösterirken, İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerine yönelik 9 eylem gerçekleştirildi
Filistinli direnişçiler 24 saatte Batı Şeria’da 3’ü İsrail güçlerine ateş açma ve 6’sı bu güçlerle çatışma olmak üzere 9 direniş eylemi gerçekleştirdi.
İsrail güçleri geçtiğimiz günlerde Kudüs’te gerçekleştirilen bombalı saldırıda yaralanan bir işgâlcinin 26 Kasım’da hayatını kaybettiğini açıkladı.
Önceki gün Tulkerem’de ırkçı ayrım duvarı yakınlarında İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken Cenin’e bağlı Caba’ beldesinde de İsrail askerlerine ateş açıldı.
Filistinli direnişçiler Nablus vilayetindeki Balata Kampı’nda İsrail güçlerine ateş açarken kampta ayrıca İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
Eriha’daki Akbetu Ceber Kampı’nda ve El-Halil’deki El-Arrub Kampı ile Bâbu’z-Zâviye bölgesinde İsrail güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken Filistinli gençler Gush Etzion Yahudi Yerleşkesi yakınlarında yerleşimcilerin araçlarını taşladı.
Öte yandan, İsrail güçleriyle önceki gün akşam saatlerinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ifade edildi.
Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin Cenin’in güneybatısındaki Arabe beldesi sakinlerinden Muhammed Ahmed Arıda adlı genci ve Cenin’in kuzeydoğusundaki Celbun köyü sakinlerinden eski esir Muhammed Ahmed Ebu’r-Rabb’ı gözaltına aldığını bildirdi.