ANGLOSAKSON HEGEMONYASI ALTINDAKİ HAÇLI BATI SAVAŞA HAZIRLANIYOR

İSKANDİNAV ORDULARI ABD GÖZETİMİNDE VE KATILIMIYLA TATBİKATA BAŞLADI

Euronews’den edindiğimiz bilgiye göre Oerlandet Hava Üssü’ndeki Hava Kuvvetleri Filosu 132’nin Albay ve Komutanı Martin Tesli şunları söylüyor: “Bu yıl özellikle önemli. Çünkü Avrupa’da bir değişiklik var, bir savaşımız var. Kuzey ülkeleri olarak biz, bir arada olduğumuzu göstermeliyiz ve bunu bu tatbikatla yapıyoruz.”

Pazartesi başlayan ve Finlandiya, Norveç ve İsveç ordularının Kuzey Kutbu’nda birlikte gerçekleştirdiği “Artic Challenge” (Arktik – Kuzey Kutbu Meydan okuma) isimli tatbikat 9 Haziran’da sona erecek. Bu manevraların öneminin bir işareti, şimdiye kadar yapılmış en büyük savaş gemisi olan ABD uçak gemisi USS Gerald R Ford’un olası katılımıdır. Bölgede faaliyet gösteren ABD uçak gemisi 4.500 ABD askeri ve 75 savaş uçağı taşıyor.

Tatbikatın en acil ve kötü durumlar için olduğu belirtilirken, özellikle güçlü komşuları Rusya ile gerçekleşebilecek bir savaşa karşı olduğu da vurgulanıyor.

ADIMLAR Avrupa

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et