ALMANYA’DA SON 30 YILIN EN BÜYÜK ANTİ-FAŞİST SÜRECİ

Aşırı Sol mensubu Lina E., suç örgütü elebaşı olduğu iddiasıyla Kasım 2020’de tutuklanmıştı. Lina ve yaşları 28 ile 37 arasında değişen diğer sanıkların yargılanma süreci, Almanya’da son otuz yıldaki anti-faşistlere karşı en büyük süreçlerden biri haline geliyor.

Kendilerini otonomcu olarak tanımlayan antifaşist bir grubun lideri durumundaki Lina E. (28) ve diğer sanıklar 2018 ile 2020 yılları arasında Thüringen, Wurzen, Leipzig ve Eisenach şehirlerinde aşırı sağcı Neonazilere karşı fiziksel saldırılarda bulunmak ve ciddi şekilde yaralanmakla suçlanarak 2 yıl 5 ay ile 5 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme binasının dışında Lina E. ile dayanışma göstermek için çok sayıda kişi toplandı.

Line E., aldığı cezanın ardından, cezanın kesinleşmesi sürecinde serbest bırakıldı. Lina E’nin geçici olarak tahliye kararı sonrası Hamburg’daki Rote Flora Kültür Merkezi önünde buluşan yüzlerce antifaşist gösterici havai fişekler ile kutlama yaparak semtte korsan bir gösteri gerçekleştirdi. 

Alman yetkililerin verdiği bilgiye göre Aşırı Sol ve ANTİFA örgütüne bağlı 35.000 kişi mevcut.

ADIMLAR Avrupa

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et