OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Sanaa hükümeti Dışişleri Bakanlığı, Gazze Şeridi, Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb’de yaşanan gerginlikten İsrail rejimini ve müttefiklerini sorumlu tuttu.

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Sanaa hükümeti Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, “ABD ve İngiltere tarafından desteklenen Siyonist inatçılık karşısında Yemen’in İsrail varlığına bağlı gemilerin girişini engelleme konusunda kararlı olduğunu” belirtti.

Yemen Dışişleri Bakanlığı Gazze Şeridi, Kızıldeniz ve Bab el-Mendeb’deki gerginlikten İsrail rejimini ve müttefiklerini sorumlu tutarak şu açıklamayı yaptı: “Washington ve müttefiklerinin, Güvenlik Konseyi’nin uluslararası barış ve güvenliğin korunmasındaki rolünü yerine getirmesini engellemek de dahil olmak üzere, İsrail varlığına siyasi, maddi, askeri ve lojistik olarak verdiği sınırsız destek nedeniyle Siyonistlerin neden olduğu gerginlikten doğrudan ABD’yi sorumlu tutuyoruz.”

Bakanlık ayrıca, İsrail rejiminin Gazze Şeridi’ndeki Nablus kavşağında gıda malzemesi almak için bekleyen sivilleri hedef alarak, ‘Un Katliamı’ olarak bilinen olayda 115 kişinin hayatını kaybetmesi ve 800 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan savaş suçlarını ve sivillere yönelik soykırımı girişimlerini de kınadı.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi de birkaç gün önce yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde yaptığı katliamın felaket ötesi olduğunu vurgulamıştı.

Abdülmelik el-Husi, Gazze’de insanların ağaç yaprakları ve hayvan yemi yemeye mecbur bırakıldığına dikkat çekti ve Gazze’de yaşananların felaketle bile açıklanamayacağını söylemişti.

“İsrail, bu kıtlık ve kuşatmayla Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki insanları bu bölgeden göçe zorlamak istiyor. Siyonist suçlar normalleştirilmemelidir.” diyen el-Husi, desteklerini yetersiz gördüğü Müslüman halklara da şöyle seslenmişti: “Neden Müslüman halklarımız zincire vurulmuş durumda ve Filistin halkına verdiği destek, Amerika ve Batı’nın düşmana verdiği bariz destekle kıyaslandığında önemsiz kalıyor? Eğer Araplar ve Müslümanlar Filistin halkını ve direnişini destekleseydi İsrail ile savaş çoktan biterdi; ama onlar Filistin’i desteksiz bıraktılar.”

Kaynak: YDH

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et