AKP TÜRKİYE’Yİ DÜNYA LİDERİ YAPTI

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Ekim ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte Türkiye’nin enflasyon şampiyonu olduğu tescillendi.

Rapora göre, OECD ülkeleri arasında ortalama gıda enflasyonu eylülde yüzde 15,3 iken ekimde yüzde 16,1’e yükseldi. Böylelikle OECD’nin gıda enflasyonu Mayıs 1974’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış oldu.

Kısacası dünya üzerinde bir enflasyon problemi yaşanıyor yaşanmasına ama bu problemi ülkemiz herkesten daha fazla yaşıyor. Öyle yetkililerin, balkonda oturanların dediği gibi Türkiye diğer ülkelere göre iyi durumda değil. Afedersiniz ama berbat durumda.

Zira Türkiye OECD ülkeleri arasında yüzde 99 gıda enflasyonuyla açık ara ilk sırada yer aldı. Gıda enflasyonunda Türkiye’ye en yakın olan Macaristan bile Türkiye’nin yarısı bile etmiyor. Macaristan’ın enflasyonu yüzde 42,9 ve onu yüzde 33,7’yle Litvanya izlemekte.

Bir de Türkiye enflasyonu için baz alınana rakamalrın TÜİK’e ait olduğunu da hatırlatalım. Gerçek enflasyon bile değil yani…

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et