TEBRİK VE DUA: 1445 BERAT KANDİLİ

Âlemlerin rahmetle dolduğu bir gece…

Dünyanın bir köşesinde kuşatılmış bir topluluk, tarihte eşi görülmemiş bir barbarlıkla yok ediliyor…

Gazze feveran ediyor, “nerede kardeşlerimiz, nerede ümmetin liderleri?”…

Koltuklarından başka bir şey düşünmeyen hainler, lâfta Filistin’e destek verirken, gerçekte perde gerisinde İsrail’le her türlü işi tutuyor, alışverişi yapıyorlar.

Bir avuç mümin ve onlara destek olmaya çalışan bir kaç ülke ve örgüt…

Emperyalizma, yıllar boyu BOP’la, İbrahim Anlaşmaları ile bu günlere hazırlandı. Katliam yaparken kimsenin yardım etmemesinin zeminin hazırladı. Yardım edecek olanları da ya Saddam veya Kaddafi gibi katlettirdi, ya da Suriye gibi karıştırdı. İşbirlikçileri, eşbaşkanları eliyle yaptı bunları, herkesin gözü önünde…

Cihad edilmesi gereken İsrail’le ticaret yapanlar…

Abdülhakîm Arvasî Hazretleri buyuruyor ki:

— “Dinî işlerde bid’atlerin (uydurma yeniliklerin) türemesi öyle bir fitnedir ki, zararı bütün mahlûkları sarar. Bunlardan biri de CİHAD VE GAZADA GEVŞEKLİK VE TEMBELLİK’tir. Burada bir nükte vardır ki, MÜNAFIKLIĞIN ALÂMETİ olmaya kadar gider. O da ŞEHİTLİK NİMETİNDEN KAÇINMAK… Şehitlik, İslâm’ın kuvvet bulması yolunda can vermektir. Her mümin fert bu yüksek makamı kalb ve zevk yoluyla benimsemeye, istemeye memurdur. Bu sır icabı olarak Resûl ve Nebilerin birçoğu, sahabîlerin ekserisi ve Peygamber evlâdının hepsi, şehâdet arzularına ulaşmış ve bu yolda ruhlarını teslim etmişlerdir… Bir kişinin bile sebep olduğu fitne dolayısıyla bütün mahlûkların zarar görmesi karşısında kalblere bir vehim düşebilir. Bu hususta Allah, İlâhî ukubetinin pek şiddetli olduğunu bildiriyor. Çünkü İlâhî rızasına aykırı bir şeyin zuhurunda cezanın nasıl geleceğini takdir, ancak kendi zâtına âittir. İlâhî âdet gereğindendir ki, ceza umumî olarak gelir. Sebep olanlara, başlangıcı dünyada olarak ceza, sebep olmayarak mazur görülecek olanlara da, fitnenin doğuş ve yayılışına mâni olamayarak yalnız kalble karşı durdukları için şehitlik nasip eder.” (Salih Mirzabeyoğlu, İbda Diyalektiği, 4. Basım, s: 240)

Cihaddan kaçmak bidat ve münafıklık alâmeti, cihad edilmesi gerekenle ticaret yapmaksa ihanettir.

Devrin her türlü bidatle dolup taşması karşısında bu bidatlerden, bidat ehlinden, yalan ve yanlışı meslek edinenlerden, her türlü ahlâksız ve hırsızlığı, işbirlikçiliği yapıp bir de dini temsil makamında görünenlerden, onları şakşaklayanlardan uzak durarak sığınmaya çalışalım Allah’ın rahmetine…

Bid’at ehlinden ve bid’atlerden kurtulma şuuruna, bu uğurda cihad ve gaza şuuruna ermeyi nasip etsin Allah.

Rabbim cümlemize merhametiyle muamele edip şehidlik şuur nasip etsin. Bizleri, bidat ehlinden, mürted ve münafıklardan, mürted ve münafıklara gönül verenlerden eylemesin.

Muntakîm olan Allah, dökülen kanların intikamını düşmanlarından almayı bizlere nasip etsin.

Şu ifade şuurlaşsın:

Ya Muntakîm Allah, bizi intikamına memur et!

Berat kandilinizi, mazlumların kanının intikamının alınacağı İslâm ihtilâl ve inkılâbına vesile olması duasıyla kutlarız.

ADIMLAR

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et