CONİLER KAFAYI YİYOR – 2
İran savaşı nedeniyle uzayan konuşlanmanın mürettebatı ‘delirttiği’ ABD uçak gemisi USS Abraham Lincoln’le ilgili yeni ifşalar, işin kafayı yemekten ibaret klmayıp, initiharlar ve isyana kadar uzandığını göstermekte.
“6 ASKER GEMİDEN ATLAMAYA ÇALIŞTI, SONUNCU VAKA GEÇEN PAZARTESİ YAŞANDI”
Multimedya yapımcısı Andrew Brown, Instagram’da yayımladığı videoda, USS Lincoln’de yaşanan ciddi akıl sağlığı kriziyle ilgili haberleri ABD Donanması’nın bastırdığını söyledi.
“Toplam 271 gündür konuşlular, 250 gündür limana uğramadılar, 38 haftadır karaya ayak basmadılar, bu duyulmamış bir şey.”
“Mürettebatın ciddi malzeme kıtlığı, küflü duşlar ve deodorant ve diş macunu gibi temel hijyen ürünlerinin eksikliğiyle boğuşurken, kalitesiz yiyeceklerle beslendiğini” anlatan Brown:
“6 kişi gemiden atlamaya çalıştı, en sonuncusu geçen pazartesiydi. 38 haftadır, 270 günden uzun süredir karaya ayak basmadığınızda, zihinsel olarak bir şeyler olmaya başlar.”
İSYAN
İran haber ajansı Tasnim, kaynaklarına dayanarak, CENTCOM Komutanı’nın danışmanının ABD uçak gemisini ziyaret edip konuşma yaptığı sırada mürettebatın şişe fırlatıp yuhalamasıyla patlak veren kavgada 7 kişinin öldüğünü, çok sayıda kişinin yaralandığını öne sürdü.
Ziyaret, mürettebatın ailelerinden 200 kişinin Donanma Bakan Vekili Cao ile bir araya gelip askerlerin zihinsel sağlığı, yiyecek ve temel malzeme kıtlığı, su kalitesi ve gemideki yaşam koşulları hakkında şikayetlerini iletmesi üzerine yapıldı.
Aileler, USS Lincoln’deki psikologların da askerlerin delirmek üzere olduğu uyarısını yaptığını aktardı.










