ÜÇÜNCÜ VİYANA KUŞATMASI GİBİ

ÜÇÜNCÜ VİYANA KUŞATMASI GİBİ

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün saat 20:00 sularında bir Sinagog çevresinde uzun namlulu ve ağır silahlı kişiler ile Avusturya güvenlik güçler arasında çıkan çatışma Viyana’nın 6 farklı bölgesine sıçradı.

Avusturya İçişleri bakanlığının verdiği bilgi doğrultusunda ilk belirlemelere göre Sinagog’u koruyan polislerden birinin ağır yaralandığı, ardından 6 farklı bölgede çıkan çatışmalarda ve saldırıyı gerçekleştiren 1 kişinin üstünde taşıdığı patlatıcıyı fitillemesi sonucu öldüğü, çok sayıda da yaralı olduğu açıklandı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin kaç kişi olduğuna dair bir bilginin mevcut olmadığı, birisinin yakalandığı fakat geriye kalanların firarda olduğu verilen diğer bilgiler arasında.

Aşağıda sunduğumuz Sosyal Medya hesaplarından edindiğimiz görüntülerden ilkinde Türkçe bağırışmalar duyulurken, diğer görüntüde saldırıyı gerçekleştiren beyaz giyimli birisinin uzun namlulu silahla ara sokaklarda ateş ettiği görülüyor ve kamerayı elinde bulunduran avusturyalının “kahrolası faslı” diye bağırdığı duyuluyor.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Viyana saldırısı dolayısıyla polisin tamamen terörle mücadeleye odaklanmasını sağlamak için başkentteki devlet binalarının tamamının Avusturya ordusu tarafından korunacağını açıklarken, Avrupa Birliği üyesi ülkelerinden gelen geçmiş olsun mesajları için teşekkür etti.

Almanya başta olmak üzere Fransa ve avrupanın genelinde büyük şok etkisi yaşatan saldırının ardından, neredeyse bütün Alman partilerilerinden milletvekilleri sosyal medya hesaplarından Avusturya ile dayanışma içinde olduklarını dile getirirken, özellikle son zamanda Peygamber Efendimize yapılan terbiyesizlik sonucu Fransa’da yaşanılan olayların etkisiyle Fransa Cumhurbaşkanı Macron twitter den yaptığı açıklamada “Biz Fransızlar, Viyana’daki saldırının ardından Avusturyalıların yaşadığı şoku ve üzüntüyü paylaşıyoruz. Fransa’dan sonra saldırıya uğrayan dost bir ülke. Bu bizim Avrupa’mız. Düşmanlarımızın kiminle uğraştıklarını bilmeleri gerekiyor. Hiçbir şeye teslim olmayacağız.” dedi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et