FİLİSTİN’DE SAVAŞ FARKLI BİR BOYUTA EVRİLİYOR
Yahudi işgâli altındaki Filistin’de, işgâle karşı direniş farklı bir evreye doğru seyrederken, buna karşılık işgâlcilerin saldırıları ile birlikte savaş da farklı bir evreye doğru seyretmekte.
4 YAHUDİ ÖLDÜRÜLÜNCE
İşgâlci Yahudilerin Cenin’e düzenlediği saldırının ardından dün, Batı Şeria’nın Ramallah ve Nablus kentleri arasındaki “Eli” yerleşiminde bir benzin istasyonu yakınlarında, Filistin mücahidlerince gerçekleştirilen operasyonda kurulan pusuya düşen işgâlci Yahudilerden dördü ölürken, biri ağır olmak üzere dördü de yaralanmıştı.
Eylemi gerçekleştiren mücahidlerden biri şehadete ermiş, İşgâlci Yahudi güçleri diğer mücahidlerin peşinde olduğunu açıklamıştı.
YAHUDİLERDEN MİSİLLEME
İşgâl ettikleri Batı Şeria’da yasa dışı olarak yaşayan Yahudi yerleşimciler, dün verdikleri bu kayıplara misilleme olarak bugün Filistinli Müslümanlara ait yerleşim yerlerine kitlesel saldırılar düzenledi.
Yüzlerce Yahudi yerleşimci, İsrail devlet güçlerinin hiçbir müdahalesi olmaksızın Filistinlilerin ev, dükkân ve araçlarına saldırdı.
Yahudilerin saldırılarında çok sayıda Filistinli yaralandı. Yaralılardan bazılarının ateşli silahlarla yaralandığı rapor edildi.
Ramallah’ın kuzey kesiminde gerçekleştirilen saldırılarda en az 30 ev, 15 dükkan ve 150’den fazla araç ateşe verildi.
KİTLESEL ÇATIŞMA DÖNEMİ Mİ AÇILIYOR?
İşgâlci Yahudilerin toplu olarak saldırılara başlaması karşısında, müslümanların da kendilerini korumak için toplu tepkiler vermek durumunda kalacağı aşikâr. Müslümanlar bu güne kadar ferdi veya yeraltı örgütlenmeleri çerçevesinde yaptıkları eylemlerle mücadele ederlerken, işgâlci İsrail devletinin Yahudi sivillerin kitlesel saldırılarına göz yumması ile savaşın kitleselleşmesi ve topyekûnluk arzetmesi sürecin tabiî neticesi olarak ortaya çıkacaktır.
Burada esas İsrail’le anlaşan sözde müslüman liderlerin alacağı tavır da saklı olacak. 3. Dünya Savaşı’nın bütün dünyayı saracak alevlerinin şimdilik bölgesel yangınlar şeklinde cereyan eden bu evresinde, bakalım ahalisi müslüman olan ülkelerin işbirlikçi liderleri muhtaç oldukları İsrail’e yaranarak koltukta kalabilmek adına neler yapacaklar; daha doğrusu yapmadıkları şeyler için ne gibi mazeret ve yalanlar uyduracaklar.
One thought on “FİLİSTİN’DE SAVAŞ FARKLI BİR BOYUTA EVRİLİYOR”