LGBT HAKİKATLERİ

Ayşegül Yılmaz

ODTÜ mezunu uzman psikolog Fatih Reşit Civelekoğlu, “cinsiyet değişimi” ve gençlerin hormona erişiminin kolaylığına vurgu yaptığı sözleri gerekçesiyle “halkı kin ve düşmanlığa sevk ile yalan bilgiyi alenen yaymak” suçuyla onbeş ay hapis cezasına çarptırıldı.

LGBT’yi övenlerin, yayanların, özendirenlerin cezalandırılacaklarını, bu minval üzere paylaşım yapanların yakasına yapışılacağını zannederken tam tersi bir uygulama görüyoruz.

Hormona erişiminin devlet tarafından -sözde- kısıtlanmasının ardından bir YouTube programında gençlere öğütlerde bulunan, ilaçların muadillerinin olduğunu isim isim verirken, paniğe kapılmayıp, sakin olmaları gerektiğini vurgulayan GALADER (Gökkuşağı Aileleri Derneği) gibi dernek temsilcilerinin şöyle söylemleri de mevcut: “Bu ‘aile’, zorbalığa dayalı bir sömürü düzeni. Zaten ancak bu düzende yetişen bir çocuk, ileride kendisine dayatılan zorbalığı kabul edebilir. Evde ‘aile babası’, dışarıda ‘devlet baba’…”

“LGBTİ+’ları ve feministleri hedef gösterip bu düzeni sürdürmeye çalışanların mutlaka her şekilde karşısında durmak gerekir.” gibi söylemleri ile eylemlerde attıkları “yasta değil isyandayız, kutsal ailenizi yıkacağız” gibi sloganlar tahrik, kin ve nefret içermiyor şeklinde değerlendiriliyor olmalı ki, her hangi bir cezaî işlem yapılmıyor sanki…

“LGBT karşıtlarının karşısında olmalıyız” vurgusu yapanların, örgütlü bir şekilde Fatih Bey’in ceza almasında aktif rol oynadıkları aşikâr. Peki “aile yılı” vurgusu yapan devlet kimin karşısında!!!

Fatih Civelokoğlu, yalnız kalışından, desteksiz oluşundan yakınıyor. Karşı tarafın destekçisi, baroların, tabiplerin, stkların sürüyle doldurdukları karakol bahçelerini, adliye koridorlarını düşününce pek de haksız değil.

Bir vatandaşın, “Sayın bakanımızın bundan haberi yoktur” yorumuna, Fatih Bey şöyle cevap veriyor:

– “Herkesin herşeyden haberi var.”

Bu cevap yalnızlık, elin kolun bağlanması, çaresizlik, haklıyken haksızlığa uğramak vs.vs gibi duygular barındırmıyor mu? Madde bağımlısı kızını kurtarma feryadı içindeki şarkıcı Umut Akyürek de bu duygular ile haykırıyordu geçenlerde:

– “Ey yüce devletim anne babanın hukukunu koru, bize alan aç. Senin bir gece de çıkaracağın karara bakar bu. Sen buna muktedirsin!”

Eyyy devlet!

Hakikatin önünü aç, onu perdeleme..

LGBT HANGİ CESARETLE DEVLETE MEYDAN OKUYOR

https://www.instagram.com/reels/DZE4O2qtZj1

https://www.instagram.com/reels/DZM7vXuN_Wf

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin