MALEZYA, İSRAİL VATANDAŞLIĞI DA BULUNAN ABD’LİYİ ÜLKEDEN ÇIKARDI
Her şey reeelpolitik değil…
ABD pasaportuyla Malezya’ya giren bir kişinin aynı zamanda İsrail vatandaşı olduğunun belirlenmesi üzerine sınır dışı edilmesi, Washington ile Kuala Lumpur arasında gerilime yol açtı.
ABD, Malezya’nın Washington Büyükelçisi’ni Dışişleri’ne çağırdı.
Malezya, İsrail’i devlet olarak tanımıyor ve iki ülke arasında diplomatik ilişki yok.
Malezya Dışişleri Bakanı Hasan, İsrail vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmemesinin uzun süredir uygulanan bir politika olduğunu söyledi.
Sekiz ABD Kongresi üyesi ise Malezya’yla güvenlik ve ekonomi ilişkilerinin gözden geçirilmesini istedi.
Kararın 15 gün içinde geri alınmaması hâlinde Malezya askerlerine eğitim sağlayan ABD programına ayrılan fonların kesilmesi çağrısında bulundu.
Malezya Başbakanı İbrahim, “dik duracağız” diyerek önce bir adım attıktan sonra, ABD’den gelen tehditler karşısında, “dik suracağız ama diklenmeyeceğiz!” diye geri adım atmayarak, ABD’den gelen tehditlere boyun eğmeyeceklerini söyledi










