TV5’İN FERASETİ
Dün, içimizdeki Tayyip dinine imân etmiş Fatih’te “yasadışı” faaliyetlerini sürdüren “sızma” ve “süzme”lerin Haşim Kılıç’ın İBDA Mimarı ile beraberliğini gösteren fotoğrafları medyaya servis etmesi Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Medyada en ferasetli değerlendirme TV5’den geldi. <<Başbakan Erdoğan’ın “Mirzabeyoğlu’nun Reisi”>> ifadesi haricinde habere imzamızı atıyoruz. Bu ifadenin sehven yazıldığına inanıyoruz; çünkü, Akıncılar teşkilatının hem isim babasının, hem de kurucusunun Sayın Mirzabeyoğlu olduğunu TV5’deki kardeşlerimizin de bildiğine eminiz.
Bu vesileyle bu “sızma” ve “süzme” Tayyip dinine mensup satılmışları adım adım takip ettiğimizi ve bizim bunlarla hiçbir benzeşen yanımızın olmadığını, dolayısıyla İBDA Hareketini takip eden çevrelerin bizi bunlarla karıştırmaması gerektiğini bir kez daha deklere ediyoruz.
Haşim Kılıç üzerinden Mirzabeyoğlu’nu yok etme planı!
Hükümete yakınlığı ile bilinen yandaş Time Türk adlı haber sitesi bugün akıllara ziyan bir habere yer verdi.
Haşim Kılıç’a son günlerde beslenen kin yıllardır Salih Mirzabeyoğlu’na özgürlük diyenler tarafından kendi siyasi istikballerini korumak adına Mirzabeyoğlu ve yapısını kullandıkları üslupla illegal göstermeye başladılar…
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığı ve adaylık sürecinin ülke gündeminde sık sık konuşulması ülke gündeminin en önemli konularından biri haline geldi.
Başbakan Erdoğan’ın da Cumhurbaşkanlığı koltuğu için aday olacağı iddiaları beraberinde kamuoyu ve algı operasyonunun başlatılmasına neden oldu. Hükümete yakınlığı ile bilinen yazar ve medya kuruluşlarının adaylık için Erdoğan üzerinden kampanya yürütüp ‘tek adam’ gösterilmesi siyasi çevrelerce şimdiden tepkilerin hedefine oturdu.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Abdullah Gül ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın da ismi geçiyor. AYM’nin son günlerde verdiği kararlardan sonra Haşim Kılıç üzerinden sistemli bir karalama kampanyası başlatıldı.
Time Türk adlı haber siteside “İşte Haşim Kılıç’ın saklanan sır fotoğrafı” başlıklı bir habere imza attı. Haber, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın 28 Şubat sürecinde önce idam cezasıyla yargılanıp sonra ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezasına çarptırılan, Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli İnfaz Kurumu’nda yatan İBDA-C Fikriyatı’nın Lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun yönettiği Gölge dergisinin Ankara temsilciliğini Haşim Kılıç’ın yaptığı idi.
Haberde herşey buraya kadar normal. Haberde geçen “Haşim Kılıç’ın o dönem entellektüel bir fikir dergisi olan Gölge Dergisi’ndeki çalışmasını neden inkar ettiği ve Mirzabeyoğlu ile olan yakınlığını neden sakladığı anlaşılamadı. Oysa Kılıç’ta o dönem İBDA Fikriyatına yakın durmuş ve bu yönde çalışma yapmıştı!” ifadeleri aslında İBDA-C’nin illegal bir yapı, Mirzabeyoğlu’nu ise bu yapının illegal bir lideri olarak ilişkilendirmekten öteye geçmiyordu.
Böylece haberde kullanılan dille Haşim Kılıç’ın da yasa dışı işlere bulaştığını, İBDA-C ile bağlantısı var geçmişi temiz değil algısını oluşturmaktan başka bir mana ifade etmiyordu.
AKP hakkında açılan kapatma davasının 1 oy farkla ‘kapatmama’ yönünde gerçekleşmesinde ise Haşim Kılıç’ın payı büyük oldu ve her zaman minnetle yad edildi.
Ne oldu da bir anda Haşim Kılıç hedef tahtasına oturtulup Mirzabeyoğlu’nun mazlum oluşu hiçe sayılıp üzerinden Kılıç’ın geçmişi kurcalanmaya başlandı?
Salih Mirzabeyoğlu ve Haşim Kılıç fotoğrafı üzerinden haber kurgulayanlar Akıncılar teşkilatında Başbakan Erdoğan’ın Mirzabeyoğlu’nun reisi olduklarını unuttular!
Salih Mirzabeyoğlu’nu siyasi istikballeri uğruna adeta yem olarak kullanıp illegal biri olarak ilişkilendirip bu yönde haber kurgulayan, dil oluşturanlar büyük bir ahlâksızlığa imza atmış oldu.
Balyoz, Ergenekoncu, ve KCK’lılar bir bir gibi serbest bırakılmışken türlü türlü işkencelerden geçmiş, tek kişilik hücreye hapsedilmiş Salih Mirzabeyoğlu üzerinden Haşim Kılıç’a deyim yerindeyse vurmak Salih Mirzabeyoğlu’na özgürlük diye nara atan muhafazakar demokratların ve şakşakçılarının samimiyetini gözler önüne sermiş oldu.
Haşim Kılıç’a beslenen kin üzerinden Salih Mirzabeyoğlu’nun uçurumdan atmaya çalışan bu şakşakçılara, iki yüzlü yandaş medyaya gereken ders verilmelidir.
EMRE GÜRBÜZ – TV5HABER.COM
Haber Koodinatörü
twitter.com/gurbuzemre