PANİK OPERASYONLARI BAŞLADI

PANİK OPERASYONLARI BAŞLADI

Paris’te düzenlenen eylemlerden sonra Almanya Başbakan’ı Angela Merkel, ülke içindeki Alman ve mülteci Müslümanlara resmen savaş açtı.

Daha geçen gün Başbakan Davutoğlu’nun yanında “İslâm Dini Almanya’ya aittir” diye güya “hoşgörü” mesajları veren Merkel’in direktifleriyle Müslümanların mekânlarına baskınlar düzenlenmeye başladı.

Merkel ayrıca, hükümet bildiriminde “Kendimizi böldürmeyeceğiz” biçiminde kafaları karıştıran ifâdeler yer aldı.

Söz konusu baskınlar, tam da bu açıklamadan kısa bir süre sonra düğmeye basılmış gibi başladı:

Baden-Württemberg bölgesinde bulunan Pforzheim şehrinde, müslüman gençlerin yaşadığı bir çok eve ani baskınlar düzenlenerek “arama”lar gerçekleştirildi. Alt üst edilen evlerden “delil” olarak kullanılmak üzere bütün kitap ve bildirilere el konulduğu bildirildi.

Karlsruhe savcılığı tarafından teyit edilen aramalar ile ilgili yapılan açıklamada ise “ağır ve yıkıcı, şiddeti yüksek saldırı plânlama şüphesiyle” soruşturulma başlatıldığı bildirildi.


WOLFSBURG ŞEHRİNDE “İSLÂM DEVLETİ HÜCRESİ”

Wolfsburg Başsavcısı, Suriye ve Irak’ta savaştığı tespit edilen bir müslüman gencin peşine düştü. Çatışma bölgelerine ait bazı görüntüleri delil olarak öne süren yetkililer, Wolfsburg’da varlığı ve gücü daha tam olarak tespit edilemeyen bir “İslâm Devleti Hücresi“nin şüphesi ve paniği içerisinde.

Ân itibari ile Almanya’nın genelinde Suriye ve Irak’ta çatışmış ve geri dönmüş kişilerin ikâmet ettiği şüphesiyle bir çok ev, dernek ve camiilere panik operasyonları, baskınlar devam ederken, bunların önümüzdeki günlerde daha da sıklaşacağını tahmin etmek zor değil.
BADEN-WÜRTTEMBERG BÖLGESİ GİZLİ SERVİSİ,

17 TEHLİKELİ OBJE VE DERNEK GÖZLEMLEDİKLERİNİ BİLDİRDİ

– Pforzheim – Al-Baraka Camii, Mannheim – Ümmet el-Faruk camii, Stuttgart – Mescidi Sahabe Camii ve Freiburg – Ibad-ür Rahman Camii. Ayrıyeten Sindelfingen, Ulm, Karlsruhe ve Mannheim şehirlerinde gözlem altında tutulan dernek ve camiiler var.

– Baden-Württemberg bölgesinde yaklaşık 550 kişi “radikal İslâmcı” olarak tespit edildi. Bunlardan 30 tane “radikal İslâmcı” Suriye ve Irak’a savaşmak üzere ülkeyi terk etti. Bu sayı gittikçe çoğalıyor ve ülkeyi terk edenlerin çoğu “İslâm Devleti”ne katılıyor.

– Dört İslâmcı Suriye ve Irak’ta savaşırken öldü. Almanya’da önceden ikamet ettikleri yerler, Villingen-Schwenningen, Schwieberdingen ve Ditzingen (Ludwigsburg ilçesi) ve Kirchheim / Teck.

 

ALMANYA’DA Kİ TERÖR MANZARASI

Ülke genelinde Alman mücahid ve İslâmcı sayısı gün geçtikçe artıyor!
-Almanya’da “güvenlik durumu” adı altında Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin yaptığı açıklamalar şöyle:
Federal Almanya Cumhuriyeti’nde farklı boyut ve yoğunlukta her ân saldırılar mümkün. Almanya, terör gerekçesiyle “İslâmcı terörizme karşı küresel mücadele”de daha çok katılım sağlamalıdır.”

Bu çerçevede aşağıda ki bilgiler kamuoyu ile paylaşıldı:

– Anayasa Güvenlik Mahkemesi, 43.190 kişiyi “potansiyel İslâmcı bireyler” olarak sınıflandırır.

– Bunlardan yaklaşık 1.000 kişi terör ile ilişkili. 260 kişi bombalı saldırılar gerçekleştirebilir.

– Almanya’da yaklaşık 30 aktif İslâmcı örgüt var.

– Almanya’dan en az 585 Müslüman (520 erkek, 65 kadın) “İslâm Devleti” ve diğer milislere bağlı olarak Irak veya Suriye’de savaşıyor. Anayasa Güvenlik Mahkemesi’nin bildirdiğine göre, sadece Aşağı Saksonya eyaletinden 40 kişi tespit edildi.

– Bu cihatçılardan 200’ü geri döndü ve şimdi Almanya’da. 60 kişi savaşlarda öldü.

– Almanya genelinde İslâmcılara karşı yaklaşık 300 tane soruşturma mevcut.

 

ADIMLAR Avrupa

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et