AMERİKA: AKP-PYD ANLAŞTI / PYD TANKIMIZI VURDU, 3 YARALI / YALANCI MEDYADA PANİK

AMERİKA: AKP-PYD ANLAŞTI / PYD TANKIMIZI VURDU, 3 YARALI / YALANCI MEDYADA PANİK

Bugün akşam saatlerinde Amerika’dan gelen haberle AKP ve PYD’nin Suriye’de ateşkes konusunda anlaştığı bildirildi.

Suriye’de TSK’nın YPG/PKK hedeflerini vurmasını “kabul edilemez” bulduğunu açıklayan Amerikalılar, varılan “ateşkes” anlaşmasını “cesaret verici” olarak nitelendiriyorlar.

AFP’nin haberine göre ABD Merkez Komutanlığı sözcüsü John Thomas, “Son birkaç saatte tüm tarafların birbirlerine karşı ateşi keserek IŞİD tehdidine odaklanacakları konusunda teminat aldık. Bu geçici bir anlaşma ve gelecek birkaç gün içinde somut hale gelmesini umuyoruz” ifâdelerini kullandı.

Diğer taraftan konuyla ilgili “Beyaz” Saray’dan yapılan açıklamada: “Türkiye ile IŞİD’e karşı mücadele eden diğer grupların itidalli yaklaşımını memnuniyetle karşılıyoruz.” denildi.

 

SON DAKİKA: TANK VURULDU, YARALILAR VAR

Bu arada son dakika gelişmesi olarak Amerika’nın yaptığı bu açıklamalardan hemen sonra;

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında Cerablus’un batısında Amerika’nın kara ordusu YPG’ye bağlı unsurların saldırısı sonucunda bir tank kullanılamaz hâle gelirken, 3 asker de yaralandı. Ayrıca çatışmalar sırasında bir Yarbay’ın da yaralı olduğu bilgisi geçmekte.

Konuyla ilgili TSK’dan şu açıklama yapıldı:

“Devam etmekte olan Fırat Kalkanı harekâtı esnasında Cerablus batısında teröristlerce atılan bir roket sonucu bir tankımız hafif hasar görmüş üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye tahliye edilmiş olup tedavilerine başlanmıştır. Bölgede teröristlere karşı operasyonlar devam etmektedir.”

Hadise ile ilgili gelişmeler medyada “PYD’nin saldırısı” olarak yer alırken, hemen sonrasında yayınlara “saldırıyı düzenleyen IŞİD militanları” şeklinde devam edilmesi dikkat çekti.

Üstelik Etnik Kürtçülerin yayın organı ANF, bu saldırıyı PYD’ye bağlı YPG güçlerinin yaptığını sitesinde üstlenmişken.

 

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMALAR

Şu ana kadar bunlar yaşanırken, YPG ile anlaşma yapıldığı Amerika tarafından duyurulan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalarla ilgili bilgiler ise şunlar:

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Müttefikimiz ABD’nin, Münbiç şehir merkezine yönelik olarak Haziran ayında başlayan ve şehrin DEAŞ’tan arındırılması suretiyle tamamlanmış bulunan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat nehrinin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bilgiç, ABD Savunma Bakanı, Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Beyaz Saray Sözcüsü ve IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi’nin “Fırat Kalkanı Harekatı” hakkında basına yansıyan açıklamaları hakkında bir soruya cevap verdi.

“Fırat Kalkanı Harekatı”nın amacının belli olduğunu Belirten Bilgiç, “Harekat, Uluslararası Hukuktan kaynaklanan meşru müdafa hakkımız ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı ilkesi çerçevesinde, oradaki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir” değerlendirmesinde bulundu.

 

YALANCI MEDYADA BÜYÜK PANİK!

Amerika’ya karşı konumlanma çabasını gördüğümüz tüm faaliyetlerin arkasında durulur, fakat;

Amerika tarafından AKP’nin PYD ile ateşkes anlaşması yaptığının duyurulması sonrasında PYD’nin TSK’ya ait bir tankı vurması ve askerlerin yaralanması sonrasında dikkat çeken bu yalancı medyanın tavrını nereye koyacağız:

ANF gibi Kürtçü siteler YPG’nin saldırıyı üstlendiğini duyurmalarına rağmen, sözde “Türk medyası”nın bir ânda “YPG vurdu” haberlerini silerek, “saldırıyı IŞİD yaptı” şeklinde değiştirmeleri dikkat çekici bir paniğin göstergesi.

Amerika’nın “esas düşman IŞİD” politikasında anlaşan AKP’ye bağlı TSK içerisindeki unsurlarla, Türkiye’de de saldırılarını aralıksız sürdüren Amerika’nın kara ordusu PKK/YPG arasındaki anlaşmayı bozmak istemeyen “medya”, Amerikan menfaatleri için, YPG saldırısını IŞİD’e ihale etmekte…

Şövenist ANF de buna ayak uydurarak, YPG’nin saldırıyı üstlendiği haberini sayfasından sildi.

Aydın KALKAN

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et