LADİN TÜRKİYEYE CİHAD İÇİN GELDİ VE NE BULDU?
Ortak-esas düşman Amerika, ancak şehid ederek ele geçirebildiği, dünyanın çeşitli coğrafyalarında Haçlı işgâlcilere karşı bağımsızlık mücadelesi veren mücahid kuvvetlerden El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in ardından, Ladin’den ele geçirdiklerini iddia ettikleri belgelerin bir kısmını yayınladı.
Düşman elbette bazı belgeler ele geçirmiştir geçirmesine ama bu belgeleri yayınlarken aralarına neler katmıştır, manipülasyon için ne işler çevirmiştir, burası da muamma kalacak mevzulardan biri. O sebeple bu belgelere gayet dikkatle yaklaşmak gerekecektir.
TEK TÜRKÇE BELGE
Usame bin Ladin’in evinden ele geçirilen, CIA tarafından yayınlanan yüz binlerce belge arasında bir de Türkçe metin bulunuyor.
Bin Ladin’in bilgisayarından ele geçirilen tek Türkçe dokümanın, El Kaide’nin Irak sorumlusu Ebu Hamza el Mucahir tarafından kaleme alınan “Niçin ve kiminle savaşıyoruz?” başlıklı metin olduğu söylendi. 34 sayfadan oluşan metinde Haçlı işgalci düşman Amerika’ya karşı savaşmanın fıkhî gerekçeleri ile Haçlı işbirlikçilerinin öldürülmesi gerektiğinden bahsediliyor.
IRAK’TA DİRENİŞ ÖRGÜTLEMEYE ÇALIŞILDI
Belgelerde, El Kaide’nin Irak işgali öncesi ülkedeki ABD karşıtı direnişi örgütlemek ve etkin hale gelmek için yoğun çaba harcadığının görüldüğü de belirtiliyor.
Buna göre, Irak’ın Haçlılar ve işbirlikçileri tarafından işgâline karşı silâhla karşı koyacak bir direniş cephesi oluşturması için Ebu Musab ez Zerkavî’nin Irak’a gönderildiği de belgelerde yer aldığı söylenenlerden…
Ele geçirilen Türkçe dokümanın yazarı Ebu Hamza el Muhacir ise Ebu Musab ez Zerkavî’nin şehadetinin ardından Irak El Kaidesi’nin liderliğine atanmıştı. 2006 yılında Irak’ta faaliyet gösteren 6 silahlı grup ve Irak El Kaidesi’ni birleştiren Muhacir, Mücahitler Şura Meclisi’ni kurdu.
Mücahitler Şura Meclisi’nin kuruluşunun ardından kısa bir süre sonra ise -daha sonra IŞİD’e dönüşen- Irak İslam Devleti ilan edildi.
Muhacir’in liderliği bırakmasının ardından göreve gelen Ebu Ömer el Bağdadi ve Ebu Bekir el Bağdadi’nin lider kadrosu içerisinde hızla yükselerek IŞİD’in doğuşuna zemin hazırladığı ifade ediliyor.
LADİN’İN NOT DEFTERİNDE TÜRKİYE
Not defterinin sekizinci sayfasında Ladin, “1976 yılında cihadî amaçlarla Türkiye’ye gelerek Erbakan’ın partisini ziyaret ettiğini” söylüyor. 19 yaşındayken, Suriye üzerinden karayoluyla Türkiye’ye geldiği bu ziyareti ‘cihat amaçlı ilk yolculuğum’ olarak tanımlıyor.
Daha 19 yaşındayken Türkiye’ye gelerek Erbakan’ın partisini ziyaret ettiğini aktaran Usame bin Ladin beklediğini bulamadığı için geri döndüğünü ifade ediyor.
HAÇLI İŞGALCİLERİN BAŞ EĞDİREMEDİĞİ DİRENİŞ ÖRGÜTÜ EL KAİDE
El Kaide, Haçlıların 1991’de başlattığı bu son saldırıda terörist Amerika’nın kendisini de bilfiil hedef alarak savaşa girmiş olmasının üzerinden 16 sene geçmiş olmasına mukabil halen mağlup olmuş değil. Haçlı terörist Amerika’nın teknolojik üstünlüğünü kullanarak bitmek bilmeyen saldırılarına, Usame bin Ladin dahil kilit isimlerinin şehid olmasına rağmen, vatanlarını işgâlci teröristlere karşı müdafaa eden direniş kuvvetlerinden El Kaide, büyüme ve yayılmanın farklı yollarını bularak Haçlı saldırganlığına karşı direnişin önemli mevzilerinden biri olmaya devam ediyor. Yayınlanan belgeler El Kaide’nin Batı Afrika’dan Güney Asya’ya nasıl yayıldığına dair de aydınlatıcı nitelikte.