CIA’YA EŞ ŞEBAB DARBESİ

CIA’YA EŞ ŞEBAB DARBESİ

ABD’li yetkililer, Somali’de bir Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) mensubunun Eş Şebab tarafından düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

New York Times’ta yer alan habere göre ABD’li sivil ve askeri yetkililer, Somali’de faaliyet gösteren CIA üyesinin geçtiğimiz hafta sonu öldüğü bilgisini doğruladı.

Yetkililer, ölen kişinin, CIA’in paramiliter bölümü olan “Özel Faaliyetler Merkezi” mensubu olduğunu belirtti. Söz konusu CIA üyesi, ABD Donanması’nın elit “SEAL Team 6” timinin eski bir üyesiydi.

Haçlı Terör Örgütü ABD, Somali’nin güney kesiminde, işgalcilere ve işbirlikçilerine karşı vaytanlarını bağımsızlığa kavuşturmak üzere mücadele veren yerli ve milli kurtuluş hareketi Eş Şebab’a karşı savaşmak üzere asker ve istihbarat görevlileri bulunduruyor. CIA’e bağlı paramiliter görevlilerin bölgede işbirlikç, Mogadişu hükümeti güçlerini ve diğer paramiliter unsurları Eş Şebab’a karşı eğittiği biliniyor.

AKP de Haçlı Terör Örgütü Amerika ile birlikte hareket ederek, işbirlikçi Mogadişu yönetimini desteklemeye devam ediyor.

Bölge genelinde son dönemde çatışmalarda artış yaşandığı göze çarpıyor. Doğu Afrika genelinde ülke içi krizler tırmanırken, Somali’deki savaşın gündemdeki önemini artırması bekleniyor.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et