TUNUS AVRUPA’NIN VERDİĞİ PARAYI İADE ETTİ

Tunus, Avrupa ile yaptığı göçmen akışını durdurma karşılığı vaadedilen paranın çok az bir miktarının ödenmesi karşısında, verilen parayı iade ederek yapılan anlaşmaya rağmen sözünde durmayan Avrupa’nın bu şekilde kendilerini aşağılamasına karşı tavrını koymuş oldu.

Tunus Dışişleri Bakanı Nebil Ammar Çarşamba günü yerel Echourouk gazetesine verdiği demeçte, AB’ye ‘savaşları kendilerinin başlatmadığını ve insanlığı onların yaptığı gibi dünya savaşlarına sürüklemediklerini’ söylerken, Tunus hükümetinin 60 milyon avroyu 9 Ekim’de resmi olarak geri verdiğini de sözlerine ekledi.

Bir Avrupa Komisyonu sözcüsü POLITICO’ya yaptığı açıklamada Tunus’un Eylül ayında AB yürütme organı tarafından sağlanan 60 milyon avroluk bütçe desteğini iade ettiğini doğruladı.

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin